31 Ekim 2011 Pazartesi

Bayram Tatlıları.......

 

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevinçe boğup evinize bereket getirmesi dilerim...


Emine Tatlısı::)


Neden Emine tatlısı diye soracak olursanız...çok sevdiğim arkadaşım emineden öğrendiğim için adını öyle koymuştum:)


Malzemeler:  
1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
 

Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su



Hamur malzemelerini bir kaba alın. Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve ince açın. Çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin. Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.

Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun. Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın. Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.


Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün. 



AFİYET OLSUN













PAZARTESİ SENDROMU NASIL YENİLİR?

Çalışanlar pazartesi günleri büyük bir sendrom yaşıyor. Yapılan araştırmalara göre senelerdir iş hayatında başarılı olan kişilerde bile bu sendrom görülüyor. Herkesin kabusu haline gelen ‘Pazartesi Sendromu’ olarak tarif edilen iş günü stresini atmak artık çok kolay.
İçinizdeki negatif enerjiyi atıp vücudunuzda yeniden neşe kaynağı oluşturmanız için işte uzmanlardan 1 öneri!

Neşe kaynağı-Beslenme: Bol fındık, yulaf, doymamış yağlı ve asitli yiyecekler, neşe kaynağıdır. Örneğin; yağda sardalya ve yanında salata, susam yağına yatırılmış avokado, kendinizi iyi hissettirecektir.

 

pastacı: ATÖLYEDEN YENİ ÇIKANLAR

pastacı: ATÖLYEDEN YENİ ÇIKANLAR

30 Ekim 2011 Pazar

GALETE UNLU KURABİYE

Malzemeler:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1/2  su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı (üstü için)
1 tutam tuz
1 kabartma tozu
alabildiğince un
bir miktar galete unu 

YAPILIŞI:


1.Margarini,sıvı yağını yoğurdu,yumurta sarısını ve tuzu bir kapta mikserin hamur yoğurma uclarıyla karıştırın
2.Unu ve kabartma tozunu ekleyin.. bundan sonrasını ben mikserle değil elle yoğurdum daha düzgün bir hamur elde ediliyor. (hamur ne cok sert ne çok yumuşak olcak hani derlerdi ya büyüklerimiz kulak memesi öyle:)))
3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin (ben oval yapıyorum) önce yumurta beyazına sonra galete ununa batırıp yağlanmış tepsiye dizin

4.tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri bir çatalın tersiyle hafif çizin ve 180-200 derece fırında pişirin

AFİYET OLSUN.......





ALMAN PASTA KİTAPLARIM

Bu pasta kitaplarımı haziran ayında almanyadan aldım...uzun yıllar gitmemiştim doğduğum ülkeye...

alman pastalarını çok severim....tatil dönüşü valizimin yarısı pasta malzemeleriyle doluydu:))çoğunu denedim harika oldu..yakında tüm tarifleri türkçeye çevirip sizlerle paylaşacağım

SEVİNÇ'İN MUTFAĞINDA NELER VARMIŞ:)

Sevgili arkadaşlar,
Bugün günlerden pazar..hava kapalı,soğuk,ve sıkıcı,evde miskin miskin oturmak hiç bana göre değil...arkadaşlarım iyi bilir sevo mutfaktadır:)uzun zamandır birikimlerimi yazmak paylaşmak istiyordum
ama çalıştığım için vakit bulamıyordum.. artık evdeyim bol bol yemek, pasta börek yapmaya zamanım var artık.
Tariflerimi deneyimlerimi paylaşma vakti geldi bence:))




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...