3 Kasım 2011 Perşembe

Bohça Böreği

MALZEMELER: (12 ADET)


3 YUFKA
1/2 PAKET MARGARİN
1/2 SU BARDAĞI SU
1 YUMURTA


İÇİ İÇİN:


250 GR KIYMA
1 SOĞAN
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER,YENİBAHAR


HAZIRLANIŞI:


Küp doğranmış soğanları sıvı yağında kavurun,kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin,tuzu,karabiberi,yenibaharı da ekleyip ocaktan indirin.
Yufkanın birini tezgaha serin,erittiğiniz margarinin içine 1/2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve yufkanın üstüne fırça yardımı ila iyice sürün.
yufkayı alttan ve üstten ortada birleştirecek şekilde katlayın ve tekrar yağlayın, sağ ve sol köşelerini de ortada birleştirip büyük bir kare elde edin.Yufkayı bıçakla dört eşit parçaya kesin ve her birinin ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın,katlanmış yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin,diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam yada çörekotu serpip fırına verin.


AFİYET OLSUN













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...