30 Ekim 2011 Pazar

GALETE UNLU KURABİYE

Malzemeler:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1/2  su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı (üstü için)
1 tutam tuz
1 kabartma tozu
alabildiğince un
bir miktar galete unu 

YAPILIŞI:


1.Margarini,sıvı yağını yoğurdu,yumurta sarısını ve tuzu bir kapta mikserin hamur yoğurma uclarıyla karıştırın
2.Unu ve kabartma tozunu ekleyin.. bundan sonrasını ben mikserle değil elle yoğurdum daha düzgün bir hamur elde ediliyor. (hamur ne cok sert ne çok yumuşak olcak hani derlerdi ya büyüklerimiz kulak memesi öyle:)))
3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin (ben oval yapıyorum) önce yumurta beyazına sonra galete ununa batırıp yağlanmış tepsiye dizin

4.tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri bir çatalın tersiyle hafif çizin ve 180-200 derece fırında pişirin

AFİYET OLSUN.......





4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...