29 Kasım 2011 Salı

LEBKUCHEN MUFFİNS (BAHARATLI MUFFİNS)






Almanyada noel de her evde lebkuchen yapılır, küçüklüğümden beri sevdiğim bu keklerin tadı hep damağımda.Lebkuchenin yani baharatlı kekin özelliği ne derseniz içine konulan baharatlar,ben bu karışımı almanyadan hazır alıyorum ama sizde aktarlardan alarak evde yapabilirsiniz.




LEBKUCHEN BAHARAT KARIŞIMI:

40 GR TARÇIN
9 GR.KARANFİL TOZU
2 GR.YENİ BAHAR
1 GR. MUSKAT TOZU
2 GR KİŞNİŞ
2 GR. ZENÇEFİL
BİR MİKTAR LİMON VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ


Tüm baharatları karıştırıp bir kavonoza doldurun ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edin. İsterseniz miktarları artırıp daha fazla elde edebilirsiniz bu kek için sadece 1-2 tatlı kaşığı gerekli. Biraz zahmetli bir karışım ama bu kekin tadı bu baharatlarla güzel oluyor.



MALZEMELER:

125 GR.SÜZME ÇİÇEK BALI(BALPARMAK)
125 GR.TOZ ŞEKER
75 GR. MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)
1 PAKET VANİLYA

225 GR.UN
2 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI KARIŞTIRDIĞINIZ BAHARATLARDAN
2 TATLI KAŞIĞI KAKAO
100 GR. ÇEKİLMİŞ BADEM TOZU(FINDIK DA OLABİLİR)
2 YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI ILIK SÜT
5 DAMLA ACIBADEM AROMASI(DR. OETKER)


YAPILIŞI:


1-Balı, toz şekeri,margarini ve vanilyayı küçük bir tencerede şeker eriyene kadar kısık ateşte eritip soğuması için kenara alın.

2-Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu tahta kaşık veya silikon spatula ile karıştırın
3-Soğumuş ballı karışımı yumurta ve sütü de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4-Çekilmiş badem ve acı badem aromasını da ilave edin.
5-Kek karışımı 12 lik yağlanmış tefllon muffin kalıbına(kalıbınız yoksa kağıt veya silikon kaplarada olabilir)paylaştırın.Kalıpların yarısını doldurun kek kalıptan taşmasın.
6-175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.


İsterseniz üzerini süsleyebilirsiniz ben muffinlerin bir kısmını pudra şekeri ile bir kısmınıda evde bulunan çikolataları benmari usülü eriterek üstüne sürdüm.


AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...