11 Kasım 2011 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ

Bugün yine mutfaktayım..eski tariflerimi gözden geçirirken,paskalya tarifini buldum ve hemen işe koyuldum:))



MALZEMELER:


4 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA
3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
500 GR. UN
50 GR. TEREYAĞI VEYA MARGARİN
2 YUMURTA SARISI (BEYAZI AYRILACAK)
1 TUTAM TUZ

İSTEĞE GÖRE KURU ÜZÜM

HAZIRLANIŞI:

1.Sütü biraz ılıştırın, içine mayayı ufalayıp şekeri de ilave edip karıştırın
2.Derin bir kaba unu dökün ortasını mayayı ilave edip 15 dk. ılık bir yerde bekletin.
3.Mikserin hamur yoğurma ucuyla hamur toparlanana kadar karıştırın.
4.Hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 25-30 dk üstü örtülü kabarmasını bekleyin.
5.Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya kesip rulo şeklinde yuvarlayıp saç örgüsü şeklini verin.
6.Yağlanmış dik dörtken bir kalıba uçları altına gelecek şekilde yerleştirin.
7. Üstüne yumurta akı sürüp toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 180c fırında pişirin.



Paskalyanın... en sevdiğim hali fırından yeni çıkmış ve sıcak, üzerine tereyağı,bal veya reçelle denemelisiniz:))



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...