15 Kasım 2011 Salı

SUSAMLI HALKALAR


MALZEMELER:



1/2 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YUMURTA (SARISI İÇİNE AKI ÜSTÜNE)
1/2 FİNCAN SİRKE
1 KABARTMA TOZU
1 ÇAY VEYA TATLI  KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN
SUSAM


HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarini,sıvı yağını,yoğurdu,yumurta sarısını,sirkeyi,tuzu bir kapta yoğurun.
Unu kabartma tozu ile karıştırarak ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta yuvarlayıp halka şeklini verin.
Bir tabakta yumurta akını çırpın,halkaları içine batırıp susama bulayın.Yağlanmış tepsiye dizip pişirin


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...