MALZEMELER:
1/2 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YUMURTA (SARISI İÇİNE AKI ÜSTÜNE)
1/2 FİNCAN SİRKE
1 KABARTMA TOZU
1 ÇAY VEYA TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN
SUSAM
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarini,sıvı yağını,yoğurdu,yumurta sarısını,sirkeyi,tuzu bir kapta yoğurun.
Unu kabartma tozu ile karıştırarak ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta yuvarlayıp halka şeklini verin.
Bir tabakta yumurta akını çırpın,halkaları içine batırıp susama bulayın.Yağlanmış tepsiye dizip pişirin
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder