6 Kasım 2011 Pazar

ELMALI SUFLE (ALMAN USULÜ)

MALZEMELER: 

  • ELMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
  • 2 YUMURTA (SARISINI VE AKINI AYIR)
  • 1 TUTAM TUZ
  • 7 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 250 GR SÜRMELİK LOR PEYNİRİ
  • 50 GR İRMİK
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM
HAZIRLANIŞI:

1. Elmaların kabuklarını soyup, ince dilimleyin  üzerine limon suyunu dökün.
2. 2 Yumurta akını 1 tutam tuz ile mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın,2 yemek kaşığı şekeri yavaş yavaş ilave ederek 2 dk daha çırpın, yumurta akları katılaşana kadar(yumurta akını sarısından ayırırken akına sarısından geçirmemeye dikket edin yoksa katılaşmaz)
3. Yumurta sarılarını,3 yemek kaşığı toz şeker,1 vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
4.Sürmelik lor peynirini,irmiği,üzümleri,çırptığınız yumurta akını kremaya ilave edin ve çırma teli ile yavaş yavaş karıştırın.
5.Hazırladığınız malzemeyi ister 4 tane sufle kabına eşit paylaştırın yada 30x20 cm çapında bir fırın kabına dökün.
6.Elma dilimlerini eşit şekilde kremanın üstüne dizin ve 2 yemek kaşığı toz şekeri serpiştirin.
7. Önceden ısıtılmış 180c fırında 30-35 dk pişirin.




AFİYET OLSUN....





Alman tatlılarını çok sevdiğim için, size zaman zaman alman pasta kitaplarından tarifler vericem, eminim sizlerde en az benim kadar zevkle deniceksiniz...




3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...