3 Kasım 2011 Perşembe

YALANCI SU BÖREĞİ

MALZEMELER:


1/2 PAKET FİYONK MAKARNA
4 YAPRAK MİLFÖY HAMURU
3 YUMURTA (1 YUMURTA SARISI AYRILACAK)
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ


İÇ HARCI:

250 GR BEYAZ PEYNİR
2-3 DAL MAYDANOZ
İSTEĞE GÖRE KIRMIZI PUL BİBER,TUZ


HAZIRLANIŞI:


Bir tencereye suyu koyup kaynatın,içine bir yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz ve makarnayı ilave edin.
Pişen makarnayı soğuk sudan geçirip süzün.
İç harcı için,bir kapta yumurtaları,(bir sarısı ayrılacak)sütü,sıvı yağını,tuzu,karabiberi,ufalanmış beyaz peynirini karıştırın.Hazırladığınız harcın içine haşlanmış makarnayı ilave edin
Hamuru hazırlamak için,2 tane milföyu unlu tezgahta borcamınızın ebatına göre açın (dik dörtken veya kare)
açtığınız hamuru yağlanmış borcamın altına serip makarnalı harcı hamurun üstüne dökün,aynı şekilde kalan 2 milföy hamurunu da açıp üstüne kapatıp ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
200 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirin.


AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...