17 Kasım 2011 Perşembe

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Bugün menümde... köfteli islim kebabı şehriyeli pirinç pilavı,zeytinyağlı pırasa ve mevsim salatası vardı,tatlı olarak da sütlaç.İslim kebabı biraz zahmetli bir yemek ama bir o kadarda lezzetli.



MALZEMELER:

4-5 ADET UZUN KEMER PATLICAN
1 DOMATES
2 SİVRİ BİBER

KÖFTE İÇİN:

400 GR KIYMA
1 SOĞAN (RENDELENMİŞ)
1/2 BAYAT EKMEK İÇİ (UFALANMIŞ)
1 YUMURTA
1-2 DİŞ SARIMSAK(EZİLMİŞ VEYA İNCE RENDELENMİŞ)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ,
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER,
1 ÇAY KAŞIĞI KÖFTE BAHARATI


SOS İÇİN:

2 DOMATES (KABUĞU SOYULMUŞ)
1 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SOSU VEYA SALÇASI
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ



HAZIRLANIŞI:


Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
Köfte için bütün malzemeleri bir kapta yoğurun,ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top şeklinde yuvarlayıp biraz bastırın,köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın.
Suda bekleyen patlıcanları hafif elinizle sıkarak havlu kağıt üzerinde kurutun.
Patlıcanları kızgın yağda önlü arkalı kızartıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın.
2 dilim patlıcanı çapraz düz bir tabağa yerleştirin,ortasına 1 tane köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatın.
Üstüne 1dilim domates ve sivri biber koyup kürdan batırın.
Rendelenmiş domatesleri, salçayı, tuzu zeytin yağında biraz pişirin tepsiye dizilmiş patlıcanların üstüne döküp 200 derece fırında 15-20 dk pişirin .



AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...