25 Kasım 2011 Cuma

KOKOSMAKRONEN





Almanların yılbaşında yaptığı en meşhur kurabiyeleri kokosmakronen( hindistan cevizli koko)yapımı kolay olduğu kadar bir o kadar lezzetli, dışı kıtır içi yumuşak.Cam kavanozda veya kurabiye kutusunda saklarsanız uzun süre tazeliğini korur.



MALZEMELER:

3 YUMURTA AKI
200 GR. TOZ ŞEKER
250 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ 
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU


YAPILIŞI:


Yumurta aklarını katılaşana kadar çırpın, katılaşmaya başlarken toz şekerini azar azar ilave edin. Krem şanti gibi bir krema elde edeceksiniz. Hindistan cevizini ve limon suyunu da ilave edip karıştırın.
Hamuru 10 dk. dinlendirin.Hamurdan 1 tatlı veya yemek kaşığı yardımıyla alıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri hafif kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...