3 Kasım 2011 Perşembe

KAŞAR PEYNİRLİ KURABİYE

Ağızda dağılan kaşarlı kurabiyeler

Malzemeler:

150g tereyağ veya margarin
150g eski kaşar(rendelenmiş)
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 g un
2 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Üzerine serpmek için :

susam,çörek otu,haşhaş,


Hazırlanışı:

 Bir kabın içinde önce tereyağ rendelenmiş kaşar,tuz ve pul biber iyice yoğrulur
unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra hamur yumuşak bir kıvama getirilir
hamuru ortadan keserek iki parçaya ayırın ve alüminyum folyoya sararak buzdolabında 1 saat bekletilir.
hamurun 1 tanesini unlanmış tezgahın üstünde 6 cm kadar açılır ve değişik kalıplarla şekiller çıkarılır
tepsiye dizilmiş kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı suyla karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam vs.serpilir önceden ısıtılmış fırına verilir 10-15 dk pişirilir

AFİYET OLSUN..















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...