3 Kasım 2011 Perşembe

Saray usulü kıymalı tepsi böreği

MALZEMELER:


5 YUFKA
1,5 SU BARDAĞI MADEN SUYU
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA

İÇİ İÇİN:

1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
400 GR. KIYMA
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 SOĞAN
1 DOMATES
2-3 SİVRİ BİBER
TUZ,KARABİBER,YENİBAHAR


HAZIRLANIŞI:

Küp doğranmış soğanları ve dolmalık fıstıkları sıvı yağında pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Küp doğranmış domatesleri,sivri biberleri kuş üzümünü,tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha
kavurup ocaktan indirin.

Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde serin
aralarına ve üstüne su ile karışık sıvı yağını sürüp 2 yufka daha serin.
Üzerlerine kıymalı harcı gezdirin ve kalan yufkaları aynı şekilde sıvı yağı karışımı sürüp bitirin.
Dışa sarkan yufkayı tepsiye çevirip üzerini yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik bir fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.


AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...