31 Ekim 2011 Pazartesi

Bayram Tatlıları.......

 

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevinçe boğup evinize bereket getirmesi dilerim...


Emine Tatlısı::)


Neden Emine tatlısı diye soracak olursanız...çok sevdiğim arkadaşım emineden öğrendiğim için adını öyle koymuştum:)


Malzemeler:  
1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Fındık
 

Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su



Hamur malzemelerini bir kaba alın. Börek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve ince açın. Çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin. Sonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın.

Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurun. Bütün tatlıları bu şekilde hazırlayın. Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin.


Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökün. 



AFİYET OLSUN













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...