6 Aralık 2011 Salı

MUZLU RULO PASTA






Bugün uzun zamandır yapmadığım muzlu rulo pasta yaptım pandispanyanın püf noktaları bol yumurta sarısı ve pişirme süresidir, ben 8 yumurta sarısı 4 yumurta akıyla yapıyorum böylece pandispanyanın tadı ve rengi daha güzel oluyor.

MALZEMELER:


8 YUMURTA SARISI
4 YUMURTA AKI
100 GR. TOZ ŞEKER (YARIM SU BARDAĞI)
80 GR. UN (BİR SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK)
20 GR. BUĞDAY NİŞASTASI(YARIM ÇAY BARDAĞI)
2 MUZ


KREMASI:
 

2 PAKET TOZ KREM ŞANTİ
2 ÇAY BARDAĞI SÜT
1-2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

İsterseniz kremasını dr. oetker kakaolu krem ole ile yapabilirsiniz yada kakaolu pasta kreması ama ben hazır değilde evde kremasını kendim yapmak istiyorum derseniz pastacı kreması yapabilirsiniz tarifi aşağıda.

PASTACI KREMASI:

500 GR. SÜT 
2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
4 YUMURTA SARISI
1 PAKET VANİLYA
Bütün malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.


PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:


1- 8 yumurta akını toz şekerin yarısı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2- Ayırdığınız yumurta aklarını da kalan şekerle katılaşana kadar çırptıktan sonra yumurta kremasına yavaşça çırpma teli veya silikon spatula ile karıştırın.
3- Unu ve buğday unu karıştırarak kremaya eleyerek ilave edin.
4- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve harcı eşit şekilde yayın.Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 8-12 dk pişirin.
5- Tezgaha tepsinin büyüklüğüne göre kurulama bezi serin üstüne toz şeker serpin.
6- Fırından çıkardığınız pandispanyayı hemen üstüne ters çevirin ve yavaşça yağlı kağıdı çıkarıp nemli bir bezle örtün ve soğumasını bekleyin.
7 -Bu arada krem şantiyi tarife göre hazırlayın muzları dilimleyin soğumuş pandispanyanın üstüne önce krem şantiyi sürün ve muzları dizin isteğe göre damla çikolata serpiştirin ve alta kalan kurulama bezinin yardımıyla rulo şeklinde sarın.
8- Kalan kremayla sıvayıp istediğiniz şekilde süsleyin.



AFİYET OLSUN...



6 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...